Для содержимого этой страницы требуется более новая версия Adobe Flash Player.

Получить проигрыватель Adobe Flash Player

 

MEDIUM
MINI
MICRO

Мусоровозы с задней загрузкой
Мусоровозы Zoeller
Спецтехника на Украине
Продажа мусоровозов
Коммунальная спецтехника
Запчасти для мусоровозов
Стоимость мусоровоза
SKK Мусорвозы

Горячая линия
+38(067) 412 64 02

Контейнеры для мусора
Кран-манипуляторы
Пресса Bramidan

 

На що спираються експерти під час оцінювання монет?

Якщо ми переглянемо найпопулярніші ресурси щодо нумізматики, наприклад, сайт SkupkaMonet — монети в Україні ми побачимо різні. І у всіх з них буде своя ціна, що значно відрізняється від номіналу. А ще начебто однакові лоти можуть оцінюватися по-різному. То що впливає на подібний розбіг? Давайте розбиратися.

Перш за все на цінність монети впливає її реальний стан

Чим краще екземпляр зберігся, тим більшою буде його ціна. Це начебто логічно. Однак не просто реалізувати таке правило.

Ще якихось 50-60 років назад кожна контора оцінювала монети на власний розсуд. Часто виявлялося, що куплені за великі гроші об'єкти ніби то у гарному стані інша компанія оцінювала не так вже й добре. Бізнес, нічого особистого. Але нумізматів таке становище дратувало. Тому спільнота радо сприйняла ідею єдиної оцінювальної шкали, запропоновану психологом з США Вільямом Шелдоном:

  • Він зібрав колекцію найперших монет номіналом в 1 цент.
  • Екземпляру, що зберігся ідеально, він присвоїв 70 балів.
  • Лот, що був ледве розпізнаваним, оцінювався в 1 бал.
  • Всі інші монети з вибірки були розташовані на цій шкалі згідно з їх фізичним станом.

Така шкала була названа грейдингом та швидко стала популярною серед нумізматів та професійних оцінників. Особливо коли цим питанням стали опікуватися незалежні фірми, діяльність яких не була пов’язана з купівлею або продажем монет — Professional Coin Grading Service(PCGS) та Numismatic Guaranty Corp. (NGC). Сертифікат Numismatic Certification Institute (NCI) став міжнародно визнаним документом, що засвідчує ціннісність монети. Для паперових банкнот грейдинг проводить Paper Money Guaranty (PMG).

Після оцінювання та отримання сертифіката повстало інше питання — збереження зафіксованого стану лоту. Для цього був застосований слябінг, тобто поміщення монети у спеціальну капсулу, яка ламається під час спроби її відкрити. Зараз на сляби наносяться штрих-коди та ідентифікаційні номери. Такий захист зумовлює більшу цінність сертифікованих монет.

Таким чином монети стали не просто елементами колекції, а й засобом грошових інвестицій на такому ж рівні, як і антикваріат https://skupkamonet.com.ua/uk/blog/40_antikvariat-zaporizhzhya-groshove-vkladennya-v-perspektivu.html . Якщо вас цікавлять саме такі речі, звертайтеся в Скупку Монет.

 

 
 

 

 

Мусоровозы | Модельный ряд | Галерея | Стоимость | Сервис | Контакты

 

Глобал в Житомире